Ο Χριστός έδιωξε τους εμπόρους από τον ναό. Οι έμποροι έγιναν πιο έξυπνοι και φόρεσαν ράσα.
Χ. Σαφρίν

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Ο Τρις Χειρότερος: Τι απέγινε ο Μητροπολίτης των εκατομμυρίων;

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου με τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα
( τότε Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος )


Οι καταγγελίες αφορούσαν οικονομικές ατασθαλίες, σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, ενώ σε ότι αφορούσε τον Μητροπολίτη αυτοπροσώπως είχαν να κάνουν με λογαριασμούς καταθέσεων εκατομμυρίων ευρώ...


Τον Μάιο του 2005 ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού μέσω της Ιεράς Συνόδου ζήτησε από τον μητροπολίτη Περιστερίου «εξηγήσεις» για όσα καταγγέλλονταν εκείνο το διάστημα για τον ίδιο αλλά και για την Ιερά Μητρόπολη του. Οι καταγγελίες αφορούσαν οικονομικές ατασθαλίες, σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, ενώ σε ότι αφορούσε τον Μητροπολίτη αυτοπροσώπως είχαν να κάνουν με λογαριασμούς καταθέσεων εκατομμυρίων ευρώ, εταιρίες off shore των οποίων φερόταν ως ιδιοκτήτης αλλά και παράνομες μεταβιβάσεις ακινήτων, μεταφορές κεφαλαίων στο εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και εκποιήσεις διαφόρων περιουσιακών στοιχείων και άλλων μη δικαιολογημένων και δηλωθέντων οικονομικών συναλλαγών . Το καθαρά οικονομικό μέρος για τον Χριστόδουλο ήταν υπόθεση που αφορούσε το Σ.Δ.Ο.Ε., και έτσι στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τον «άγιο» Περιστερίου το βάρος έπεσε στην υπηρεσιακή σχέση του μητροπολίτη με τους υφισταμένους του.
Πέρασαν αρκετά χρόνια και το 2012 αποκαλύπτεται πως το Σ.Δ.Ο.Ε. ελέγχει δύο Μητροπολίτες της Αττικής για αδικαιολόγητο πλουτισμό και συναφείς παράνομες ενέργειες. Τα ποσά που φαίνεται ότι βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους ήταν πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ. Η ουσία της υπόθεσης ωστόσο είναι πάντα πιο σοβαρή απ΄ όσο φαίνεται ή ακούγεται, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι Μητροπολίτες δεν αρκούνται ποτέ στα λίγα, και πως η μία παρανομία ακολουθεί την άλλη.
Οι δύο μητροπολίτες του Λεκανοπεδίου ήταν οι «άγιοι» Περιστερίου και Νικαίας ( καθότι και γείτονες ). Μάλιστα την ίδια εποχή αποκαλύπτεται υπόθεση και Ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, ο οποίος «βρέθηκε» και αυτός με τρία εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο εν λόγω Ιερέας φέρεται να πλήρωσε άμεσα φόρους και πρόστιμα ύψους ενός εκατομμυρίου, αφού βεβαίως προηγήθηκε το «ντου» του Σ.Δ.Ο.Ε.. Η υπόθεση των δύο μητροπολιτών ωστόσο φαίνεται πως «βάλτωσε» για τα καλά αφού και οι δύο συνεχίζουν το όποιο θεάρεστο έργο τους ανενόχλητοι.
Στο γραφείο του «αγίου» Περιστερίου βρέθηκαν λίγους μήνες πριν και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και κάποιοι σύντροφοι Συριζαίοι, οι οποίοι εντελώς τυχαία υπουργοποιήθηκαν και υποσχέθηκαν πολλά. Μάλιστα τότε η "συμμορία" των τριών είχε βγάλει και κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καταδίκαζαν τα Μνημόνια, τα χαράτσια, τους φόρους, και όλα τα καλά τα οποία ήρθαν πια και τα νομοθέτησαν, τα ψήφισαν και επιβραβεύτηκαν γι΄ αυτό λαμβάνοντας καλύτερες «συντροφικές» καρέκλες. «Κάποιοι με την μνημονιακή ασφυξία αφαίρεσαν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας.  Οι υπέρογκοι φόροι, τα χαράτσια, η ανεργία οδήγησαν στην μόνη φωτεινή πλευρά της κρίσης, την αλληλεγγύη…..».
Αυτά έλεγαν τότε, τώρα ποιούν τη νήσσα και τρώνε ως γνωστόν καλά. Το ερώτημα είναι αν ο «άγιος» Περιστερίου θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει άμεσα ( καθότι έχει μπει στην τελική ευθεία ), για όσες «παρανομίες» έχει διαπράξει στο παρελθόν και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Τα ίδια βεβαίως ισχύουν και για τον έτερο «άγιο» Νικαίας, αλλά και για κάποιους άλλους, οι οποίοι νομίζουν πως όλα ξεχνιούνται.
Στα του «αγίου» Περιστερίου θα επανέλθω σύντομα, αφού δεν είναι μόνα αυτά αλλά και πολλά άλλα. Οι «βρώμες» λένε πως ο «άγιος» προωθεί γνωστό ομοφυλόφιλο Αρχιμανδρίτη προκειμένου να τον «τακτοποιήσει». Ο Αρχιμανδρίτης που θέλει να γίνει δεσπότης και να φορέσει μίτρα και ωμοφόριο έχει «συλληφθεί» ουκ ολίγες φορές με τα βρακιά κατεβασμένα. Τώρα ως αργόσχολος που είναι ασχολείται και με πολλά άλλα. Ελπίζω πως θ΄ αλλάξει σύντομα γνώμη και θα κάτσει στ΄ αβγά του, αφήνοντας τις μίτρες και τα ωμοφόρια γι΄ άλλους πιο ικανούς και λιγότερο τσαχπίνηδες._


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις